Кавърма от свинско месо с праз

АнабелАнабел
Ветеран
529
2k
1k
212
18/01/2020
"На вашето внимание - кавърма от свинско месо и праз "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо795
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, слага се в дълбок тиган с малко олио и се запържва. Изважда се с решетъчна лъжица и на негово място се слага нарязаният на колелца праз.

След като омекне лукът, се налива червеното вино. След кратко разбъркване се добавят почистените и нарязани червени чушки, а след тях смлените домати.

Сместа се овкусява със сол, чубрица, черен и червен пипер. В огнеупорен съд се смесват свинското месо и запържената смес за кавърма.

Съдът се похлупва и поставя в студена фурна. Така приготвената кавърма от свинско месо с праз се пече на 200 градуса за около 40 минути. Сервира се поръсена с нарязан на ситно пресен магданоз.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар