Бабино суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
915
148
107
Бабино суфле
04/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте брашното в прясното мляко и кипнете на котлона. Намалете огъня и варете до сгъстяване, като бъркате непрекъснато. Свалете готовата смес от котлона и добавете маслото. Охладете чрез разбъркване.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта. Добавете настърганата кора от половин лимон, ситно натрошените орехови ядки и ябълката, която сте обелили, почистили от семките и сърцевината и настъргали на ситно ренде.

Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към останалата смес, но внимателно, за да не спаднат. Изсипете сместа за пухкаво суфле в предварително намаслена тава или формички и печете суфлето на водна баня в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност (около 15 минути).

Това е едно перфектно суфле, приготвено по бабина рецепта - не го изпускайте!

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: