Гъска с кисели краставички

Боряна Паси
Боряна Паси
Новак
17/08/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 022
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане ястието по-бързо е добре да използваме тенджера под налягане. Нарязваме гъшето месо на порции. Загряваме маслото и на силен огън запържваме порциите месо.

Щом месото се запечата от всички страни добавяме ситно нарязания лук и запържваме до златисто. Когато и лукът омекне наръсваме с брашното и разбъркваме.

Размиваме доматеното пюре в 1 к.ч. хладка вода и го добавяме към месото и лука. Подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме още 1 к.ч. вода, разбъркваме и затваряме.

Изчакваме тенджерата да започне да съска и намаляваме котлона. Задушаваме гъската около 25-30 минути. Охлаждаме тенджерата, отваряме капака и добавяме ситно нарязаните кисели краставички.

Затварйме тенджерата и отново връщаме на котлона. Изчакваме отново да започне да съска и задушаваме ястието не повече от 5-7 минути.

Поднасяме топло.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар