Фасул яхния в гърне

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1146
15
16/01/2020
"Не знаем дали е от гърнето, обаче фасул яхнията е превъзходна, приготвена по този начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене3 мин.
Общо33 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 146
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го поставете в тенджера със студена вода, оставете да заври и варите за 10 минути. Изсипете първата вода и налейте втора студена и содата, поставете да заври и варите 5 минути. Прецедете боба и хубаво изплакнете, поставете на дъното на гювеча.

Прибавете към яхнията почистените и нарязани на кубчета зеленчуци, заедно с брашното, червения и черен пипер, сухите подправки и олиото, посолете на вкус и налейте вода 3 пръста над боба.

Затворете капака на гърнето и поставете в студена фурна и включете на 130-140 градуса, готвите до пълното омекване на боба, за около 3-4 часа тази фасул яхния в гърне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар