Заек с фурми и бадеми

21/09/2012
keraca
отkeracaНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо879
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете заека зедно със разцепените тук - там сухи смокини, 1 дафинов лист и 1 ч. л. сол. Отцедете и още докато е топъл направете разрези по кожата и втрийте в тях 2-3 с. л. мед. Увийте го добре в тестото и го изпечете до почервеняване.

Отделно пригответе сос като задушите леко нарязания на ситно лук и бадемите в зехтина, виното и сиропа от смокини. Добавете 1 с. л. мед, сол на вкус и фурмите.

След десетина мин на слаб огън, сипете оцета и варете още 5 мин на слаб огън при непрекъснато разбъркване. Преди да свалите от огъня, добавете черния пипер и зелените подправки. Отстранете тестената кора от заека, залейте със соса и сервирайте. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар