Ориз бурани

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921197559
Ориз бурани
13/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават до омекване в сгорещения зехтин. Когато придобият приятен златист загар добавяме и промития ориз и запържваме за 1-2 минути, да стане прозрачен. Поръсваме със ситно половината от нарязания магданоз и осоляваме.

Към запържения ориз добавяме доматите, които сме обелили и рендосали на едро ренде и наситнените чушки. Заливаме ястието с 8 ч.ч. вода и варим на умерен огън до готовност.

Преди поднасяне поръсваме готовото ястие с черен пипер на вкус и остатъка о магданоза.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: