Риба по чорбаджийски

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
21/02/2010
"Страхотен деликатес, който трябва да опитате на всяка цена "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 097
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се разрязва откъм корема, почиства се хубаво отвътре и отвън и се намазва с олио.

Скарата се намазнява с потопено в олио клонче розмарин, може и с памук, слага се пъстървата и се изпича от двете страни.

Бадемовите ядки се счукват в хаванче.

Лукът се нарязва наедро, доматите - на кубчета. Лукът се запържва в нагорещеното олио, след това се прибавят доматите и се подправят черен пипер и нарязан магданоз. Накрая се сипват счуканите бадемови ядки и всичко се смесва добре.

Изпечената риба се поставя в порционна чиния, едната й страна се разрязва през средата, разтваря се внимателно и костите се отстраняват. така разтворената риба се пълни с плънката, след това се затваря. Сервира се с гарнитура от пресни зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар