ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Печени зелеви сарми

Печени зелеви сарми

НалиНали
Ентусиаст
92
422
223
12
1
Печени зелеви сарми
Снимка: Нали
09/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене130 мин.
Общо170 мин.
Порции6
"Печени сармички ще има за всички"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една глава кисело зеле и започваме да приготвяме листата за зелеви сарми, отстраняваме дебелата част по средата и правим подходящи парчета за сармите.

В купа добавяме една чаена чаша ориз, доматен концентрат, сол, черен пипер сол и олио и разбъркваме сместа добре, да се сместя подправките добре,

Взимаме едно листо от киселото зеле и добавяме една кафяна лъжица от плънката и завиваме сармата добре. Това повтаряме, докато свърши плънката за сармите.

Редим сармите в тава за печене и отгоре доливаме три чаши вода, червен пипер и олио, затваряме с фолио и печем на 180 градуса за около два часа.

След като минат два часа, махаме фолиото и печем за още 10 минути, за да се изпече и да хване загар. Сервираме нашите печени зелеви сарми топли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: