Пълнени червени чушки с боб

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
571
461
40
2
11/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнени Чушки

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за 24 часа и след това се сварява, като след завирането първата вода се изхвърля.

Чушките се почистват от семената, празия лук се почиства от външните листа и се нарязва на дребно. Чесънът се скълцва на едро.

В тиган с малко олио и щипка сол праз лукът се задушва, колкото да омекне.

Свареният боб се отцежда от водата и се прехвърля към праза. Добавят се доматеното пюре, чесънът, лютият и червеният пипер, сол и джоджен на вкус и се разбърква. С готовата плънка се пълнят чушките.

Пълнените чушки се нареждат в намаслена тавичка, долива се малко вода на дъното на тавата. Чушките се поливат със струйка олио отгоре и се запичат в преварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.

Добър апетит с пълнените червени чушки с боб!

Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см
Страхотна тавичка, която препоръчваме:
Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см
5.30 лв.
Виж ››

Практичната домакиня винаги има в кухненското си чекмедже удобен метален инструмент за почистване на ябълки и чушки

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар