ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с гъби и масло

Булгур с гъби и масло

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
127652128118
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се измива 2-3 води, докато последната вода стане бистра. Залива се с 2 ч.ч. вряла вода и се оставя да се надуе за около 30 минути.

Междувременно за загрява олио и в него се запържва лукът. Щом омекне, към него се прибавят и нарязаните гъби, а след още десетина минути и морковите, нарязани или настъргани.

Поставяме набъбналия булгур и подправките, както и бучката масло. Може да разредите ястието с водичка или зеленчуков бульон, за да не загори.

Готвим ястието до пълното омекване на булгура.

Поднасяме готовия булгур с гъби и масло с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: