Чий кюфтета

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
126
652
125
78
06/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Ако не сте опитвали чий кюфтета, сега е моментът - гарантираме, че ще ви харесат също толкова, колкото и месните, че ако не и повече"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 в.ч. за чий кюфтета
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сумак - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • доматена салца - 1 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • сок от нар - 50 мл
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме специален булгур за чий кюфтета. Измиваме го добре и го заливаме с 1 ч.ч. (без 2 пръста) гореща вода. Чакаме около 30 минути, или докато набъбне хубаво булгурът.

Изстискаме го добре от течността, може и да го прецедим. Смесваме го с настъргани лук чесън, доматена салца и всички указани подправки. Започваме да бъркаме и месим всичко с продължение на 20-30 минути.

От сместа правим като кайма и я увиваме във фолио. Поставяме в хладилника за 1 нощ. След това оформяме продълговати кюфтета от булгур, като леко притискаме с пръсти, за да оставим отпечатъци. Това е нещо характерно за чий кюфтетата.

Готовите безмесни кюфтета поднасяме със свежа салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: