ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Традиционен Български Гювеч

Традиционен Български Гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Традиционен Български Гювеч
Снимка: Renkata
21/02/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6-8
"Вкусно, много вкусно, най-вкусно. От тази класика, по-вкусна няма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят останалите зеленчуци, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Когато омекне месото, се прибавя останалата мазнина и нарязаните на едро картофи.

Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.

Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз

Може да се направи както в гювеч, така и в малки гювечета.

Рейтинг

5 28
4 11
3 12
2 1
1 0
Дай твоята оценка: