Традиционен Български Гювеч

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
21/02/2010
"Вкусно, много вкусно, най-вкусно. От тази класика, по-вкусна няма"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо232 175
  • Преглеждания за месеца484
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят останалите зеленчуци, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Когато омекне месото, се прибавя останалата мазнина и нарязаните на едро картофи.

Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.

Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз

Може да се направи както в гювеч, така и в малки гювечета.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Похапвай си вкусно с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 26
4 11
3 12
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Правя гювеч,но тази рецепта ми се вижда много по добра от моята.Благодаря за рецептата.
5
0
Живко
Живко
26.01.2015 14:15
Това яастие е неверояатно пробвайтего няама да сажеляавате
3
3
руми
руми
26.12.2014 08:33
супер е
1
0