Постни сарми с лозови листа по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Копирайтър
259
37
62
2
05/01/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със запарване на лозовите листа и оставете настрани да изстинат.

В тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина, в който запържете 2 глави наситнен лук и ориза, добавете наситнения домат и овкусете с подправки на вкус (сол, черен пипер, магданоз).

Запържва се, докато оризът леко набъбне.

На обратната страна на лозовото листо поставете 1 ч.л. от приготвената плънка, сгънете долния край и двете страни и увийте на руло.

Процедирайте така, докато продуктите се изчерпат.

В дъното на подходящ дълбок съд наредете 2 реда лозови листа и едва тогава наредете сармичките.

Нарежете 1 лимон на шайби и го наредете върху лозовите сарми.

Поставете отгоре им чинийка и долейте с вода, колкото да се покрият сармичките.

Оставете постните сарми с лозови листа по турски да покъкрят на най-слабата степен на котлона за около 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар