ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чомлек»Заек чомлек в гювеч

Заек чомлек в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8133k6k8204
Заек чомлек в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
02/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции10
"Всяка минута пред фурната в чакане на заешкия чомлек си заслужава - просто невероятно ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме доматите, морковите, лука и чесъна.

Ако картофите са дребни, е хубаво да се оставям цели, ако ли не - се нарязват.

Морковите нарязваме на едри парчета.

Измиваме си добре заека и го нарязваме на порции.

За да поставим целия заек, ни трябва голям гювеч.

Поставяме нарязаните на парчета заек, картофи, доматите, пипер, морковите, лука и чесъна.

Добавяме всички подправки, 1 чаена чаша вода и червеното вино.

Поставяме гювеча задължително в студена фурна, за да не се пукне и включвате на 180 градуса.

Печем около 3 часа така приготвения чомлек.

Поднасяме готовия заек чомлек в гювеч с вино.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: