ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Коледна капама в гювеч

Коледна капама в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9243k7k3k6
Коледна капама в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
31/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. предни
  • пържоли - 3 бр. свински
  • суджук - 2 бр.
  • телешко месо - 300 г
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • зелеви листа - за сарми
  • зеле - 1 зелка кисело
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2, 3 листа
  • черен пипер
  • мас - 5 с.л.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме праз лука в разтопената мас, която е 2 с.л., добавяме червения и черния пипер. каймата и ориза.

От готовата смес навиваме зелеви сарми и оставяме настрана.

На дъното на гювеча поставяме две зелеви листа от зелката а останалата част нарязваме поставяме червения пипер и разбъркваме.

Поставяме от нарязаното зеле и подреждаме пържолите.

Отново кисело зеле, след това телешкото месо и свинското.

Отново зеле и поставяме пилешките бутчета, като покрай бутчетата нареждаме готовите навити сарми, а най-отгоре поставяме суджук.

Наливаме 1/2 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. червено вино и малко зелева чорба в капамата.

Слагаме в студена фурна и печем за 2 часа така приготвената коледна капама в гювеч.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: