Солен кекс с лимец, мак и сусам

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
115
21
272
1
30/12/2019
"Обичаме солените кексове, особено когато са приготвени с полезни продукти, като този тук "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива с помощта на миксер, като сме добавили щипка сол към него. След това добавяме киселото мляко и олиото и доразбиваме.

Към брашното добавяме бакпулвера и го добавяме към яйчената смес. След като сме разбили сместа добре, добавяме натрошеното сирене към него и нарязани на колелца маслини.

Объркваме кексовата смес. Намазняваме тавичката с олио и изсипваме кексовата смес. Отгоре поръсваме със сусам и маково семе.

Печем на 180 градуса до готовност така приготвеният солен кекс с лимец, мак и сусам.

Проверяваме с клечка за зъби дали е опечен нашият солен кекс, ако клечката е суха, е готов, и спираме фурната. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар