Медальони в бекон

05/08/2013
Antonina
отAntoninaНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 103
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Увиваме свинските медальони в резените бекон и ги фиксираме с клечки за зъби. Ябълките срязваме на 2 части, внимателно почистваме от семките и сърцевината и отрязваме 4 големи филии от средата. Останалите ябълки нарязваме на ситни парченца.

Запържваме медальоните в силно загрята мазнина от двете страни за кратко. Към мазнината от пърженето добавяме и маслото и задушаваме ябълките - и резените и ситно нарязаните.

В подходящ съд за печене, чието дъно сме намазали с мазнина подреждаме първо резените ябълки, отгоре поставяме запържените медальони. Намазваме ги с горчицата. Отстрани добавяме наситнените ябълки.

В отделен съд смесваме ситно нарязания магданоз, галетата, настъргания кашкавал и сметаната. Объркваме и с получената смес заливаме свинското.

Ястието се запича 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар