Медальони в бекон

Antonina
Antonina
Новак
05/08/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 252
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Увиваме свинските медальони в резените бекон и ги фиксираме с клечки за зъби. Ябълките срязваме на 2 части, внимателно почистваме от семките и сърцевината и отрязваме 4 големи филии от средата. Останалите ябълки нарязваме на ситни парченца.

Запържваме медальоните в силно загрята мазнина от двете страни за кратко. Към мазнината от пърженето добавяме и маслото и задушаваме ябълките - и резените и ситно нарязаните.

В подходящ съд за печене, чието дъно сме намазали с мазнина подреждаме първо резените ябълки, отгоре поставяме запържените медальони. Намазваме ги с горчицата. Отстрани добавяме наситнените ябълки.

В отделен съд смесваме ситно нарязания магданоз, галетата, настъргания кашкавал и сметаната. Объркваме и с получената смес заливаме свинското.

Ястието се запича 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар