Шаран с бира

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921220783
Шаран с бира1 / 2
01/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-6
"Не се скъпете за бирата - колкото по-хубава е, толкова по-вкусен ще стане шаранът"

Необходими Продукти

  • риба - 1 бр. шаран около 1.5 кг
  • бира - 250 мл
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 2 бр. корени
  • целина - 1 бр. глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 12 бр. зърна
  • дафинови листа - 1 бр.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеленчуците и ги нарязваме. Лукът се нарязва на филийки, а морковите, корените от целина и магданоз на кубета.

Заливаме зеленчуците със 750 мл сгорещена вода. В марля завиваме дафиновия лист, скилидките чесън и черния пипер и ги слагаме при зеленчуците. Поливаме с бира и кипваме. Оставяме съставките да се варят около 1 час на слаб огън под похлупак.

След 60 минути отстраняваме марлята с подправките и слагаме шаранът цял (ако нямо възможност да влезе цял го нарязваме на порции).

Поливаме с олиото и задушаваме 45 -50 минути на тих огън.

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: