Шаран с бира

01/08/2013
Асен Костадинов
отАсен КостадиновНовак
"Не се скъпете за бирата - колкото по-хубава е, толкова по-вкусен ще стане шаранът "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене110 мин.
  • Общо120 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 367
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеленчуците и ги нарязваме. Лукът се нарязва на филийки, а морковите, корените от целина и магданоз на кубета.

Заливаме зеленчуците със 750 мл сгорещена вода. В марля завиваме дафиновия лист, скилидките чесън и черния пипер и ги слагаме при зеленчуците. Поливаме с бира и кипваме. Оставяме съставките да се варят около 1 час на слаб огън под похлупак.

След 60 минути отстраняваме марлята с подправките и слагаме шаранът цял (ако нямо възможност да влезе цял го нарязваме на порции).

Поливаме с олиото и задушаваме 45 -50 минути на тих огън.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар