Десерт с грис и ванилов сос

31/07/2013
Mirella
отMirellaНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 131
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме прясното мляко със захарта и ги изсипваме в дълбок съд. Добавяме стафидите. Загряваме на силен огън и бъркаме докато захарта се разтвори напълно. Вливаме на тънка струйка какаото, което сме размили предварително в 2-3 с.л. вода. При непрекъснато бъркане сипваме и гриса.

Бързо намаляваме котлона и оставяме сместа да се сгъсти до консистенцията на гъста каша. Добавяме канелата, сваляме от котлона и оставяме за около 20 минути да се охлади.

Докато сместа се охлажда приготвяме ваниловия сос. Смесваме млякото със захарта, добавяме нишестето, което сме размили в малко хладка вода и кипваме. Варим на тих огън 15 минути, след което ароматизираме с ванилията и сваляме от котлона.

Охладената смес за десерта се изсипва във формички и се оставя да стегне. След това се обръща върху подходяща чинийка. Заливаме го със ванилов сос и поднасяме.

Може да сипете всичко в голяма форма и да поднесете нарязан на парчета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар