ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни сарми в гювеч за Бъдни вечер

Постни сарми в гювеч за Бъдни вечер

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Постни сарми в гювеч за Бъдни вечер
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1, 1/2 ч.ч.
  • праз - 3 стръка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • олио - 4 с.л
  • гъби - 125 г от буркан
  • зелев сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно праза и го задушаваме в олио.

Когато омекне, добавяме измитият ориз и бъркаме, докато стане прозрачен.

Прибавяме и гъбите, който сме отцедили от водата.

Овкусяваме с черен пипер, червен пипер, и чубрица. Това е плънката за нашите постни сарми.

Разстиламе лист кисело зеле, слагаме от плънката и навиваме на сарми.

В глинения гювеч най-отдолу поставяме два листа от зелето и тогава нареждаме една върху другa сармичките.

Добавяме зелев сок и вода, колкото да покрие наполовина продуктите в съда.

Захлупваме гювеча и поставяме във фурната.

Печем за около 2 часа нашите постни сарми в гювеч за Бъдни вечер.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: