Печени бейби картофи на фурна

ЗориЗори
Експерт
123
599
478
56
2
24/12/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене45 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг по - дребни
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 ч.л. смляна
  • свинска мас - 6 с.л.
  • розмарин - 1 - 2 клонки пресен
  • копър - 1 връзка пресен
  • чесън - 4 - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват много хубаво с гъба или четка и се подсушават.

Не се белят, тъй като кожата им е много нежна и много вкусна.

Ако има по-едрички между тях, се нарязват на половинки или четвъртинки.

Свинската мас се загрява съвсем леко, колкото да се втечни.

Картофите се прехвърлят в купа и се поръсват със стритата ронена чубрица, червен пипер, прясно смлени черен пипер и кимион и сол на вкус. След това се поливат със загрятата мас. Разбъркват се хубаво, за да се омаслят.

Прехвърлят се в тавичка върху хартия за печене.

Останалата в купата мазнина и подправки се разпределят отгоре, заедно с няколко листенца пресен розмарин.

Тавата се слага в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна до готовност на картофките. По време на печенето, картофките се разбъркват периодично.

Веднага след като се извадят от фурната, печените картофи се поръсват със ситно накълцаните пресен копър и чесън.

Добър апетит с тези печени бейби картофи на фурна!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар