Пудинг Фигаро

Боряна Паси
Боряна Паси
Новак
30/07/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 446
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мляко - 1 л
  • захар - 120 г
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 120 г
  • яйца - 8 бр.
  • сол - 1 щипка
  • какао - 2 с.л.
  • сироп - 2 с.л. готов малинов или друг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте белтъците от жълтъците. Разбивате жълтъците с брашното и около 350 мл прясно мляко. Останалото мляко се смесва със захарта и ванилията и се кипва на умерен огън, като се разбърква непрекъснато. Смесва се с брашнената смес и се кипва отново. След което се отстранява от огъня и го оставя да се охлади.

Разбийте белтъците на твърд сняг заедно със солта и ги добавете внимателно към още топлата млечна смес. Готовата смес се разделяна три части.

Първата част се смесва с какото на прах, втората с малиновия сироп, а третата си остава така. В леко охладена форма за пудинг налейте последоветелно трите вида смес и печете до готовност в загрята на 170 градуса фурна на водна баня.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар