ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Печени Чушки»Печени люти чушки с моркови и чесън

Печени люти чушки с моркови и чесън

ЗориЗори
Експерт
1467256192434
Печени люти чушки с моркови и чесън
Снимка: Зори
1 / 5
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Всеки трябва да се подготви за зимата с поне няколко бурканчета печени люти чушки с моркови и чесън"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 300 г
  • розмарин - 2 - 3 клонки пресен
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 2 бр., дребни
  • магданоз - 1/4 връзка
  • копър - 1/4 връзка
  • маринатата за един буркан
  • оцет - 6 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • кафява захар - 1 равна с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В бурканите изсипете първо оцета, захарта и солта и разбъркайте, докато се разтворят. След това добавете олиото и отново разбъркайте. Магданоза и копъра нарежете на ситно, чесъна и моркова обелете и нарежете на тънки колелца.

Изпечете чушките направо на скара, заедно с няколко клонки пресен розмарин. По този начин чушлетата ще станат много ароматни.

Напълнете бурканите с горещите печени чушки, като притискате добре.

Между чушлетата поставяйте нарязани на шайби скилидки чесън, тънко нарязани колелца морков, листенца пресен розмарин и нарязан магданоз и копър.

Затворете бързо бурканите с капачките и ги обърнете надолу, докато се охладят.

След като се охладят готовите печени люти чушки с моркови и чесън , съхранявайте в хладилник.

Добър апетит!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: