Печени люти чушки с моркови и чесън

ЗориЗори
Експерт
128
620
518
57
2
Печени люти чушки с моркови и чесън
Снимка: Зори
1 / 3
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
"Всеки трябва да се подготви за зимата с поне няколко бурканчета печени люти чушки с моркови и чесън"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В бурканите изсипете първо оцета, захарта и солта и разбъркайте, докато се разтворят. След това добавете олиото и отново разбъркайте. Магданоза и копъра нарежете на ситно, чесъна и моркова обелете и нарежете на тънки колелца.

Изпечете чушките направо на скара, заедно с няколко клонки пресен розмарин. По този начин чушлетата ще станат много ароматни.

Напълнете бурканите с горещите печени чушки, като притискате добре.

Между чушлетата поставяйте нарязани на шайби скилидки чесън, тънко нарязани колелца морков, листенца пресен розмарин и нарязан магданоз и копър.

Затворете бързо бурканите с капачките и ги обърнете надолу, докато се охладят.

След като се охладят готовите печени люти чушки с моркови и чесън , съхранявайте в хладилник.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: