Постна печена тиква за Бъдни вечер

АнабелАнабел
Ветеран
551
2k
1k
218
20/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 257
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиква - 2 кг
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за постна печена тиква за Бъдни вечер е много вкусна.

Първо тиквата се обелва, почиства от семки и нарязва на локумчета. На дъното на тенджера се слага чиния с дъното нагоре. След това се подреждат парченцата тиква, налива се една чаена чаша вода и тенджерата се слага на котлона.

Тиквата се вари на умерена температурата за около половин час. Намазва се с олио тава и в нея се подреждат сварените тиквени парченца.

След като се подредят, се поливат с още малко олио и се поръсват със захар. Тавата се слага във фурната и тиквата се запича за около десет минути до приятен загар.

Поднасяме нашата постна печена тиква на Бъдни вечер.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар