Моята печена коледна пуйка

КристинаКристина
Новак
22
18/12/2019
"Коледна пуйка с вкусна и обилна плънка, от която дори ще остане, но може да си я хапнете като гарнитура "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 727
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олио. Добавя се оризът и се разбърква за минута-две, след което се наливат 2 ч.ч. вода. Слагат се гъбите, бульончетата и подправките (без червения пипер) и плънката се оставя на слаб огън, като периодично се разбърква. Ако е необходимо, се долива вода.

След около 20 минути оризът е сварен и се преминава към пълненето на пуйката с него.

Готовата пълнена пуйка се зашива, намазва се със смес от олио, червен пипер и сол и се пече в продължение на 3 часа на 200 градуса, като от време на време се залива със соса, който се отделя на дъното на тавата. В случай че започне да прегаря, я покрийте с парче алуминиево фолио.

След изтичане на 3 часа увеличете фурната на 220 градуса и печете още час.

Сервирайте парче печена пуйка и плънка.

П.С. Плънката на моята печена коледна пуйка идва в повече, но е прекрасна гарнитура.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
19.12.2019 09:28
Страхотна рецепта за наближаващите празници!
1
0