Супа с кнедли от черен дроб

29/07/2013
Ани Василева
отАни ВасилеваНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене110 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции4
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме телешкото месо с 1 л студена вода и изчакваме да заври. Намаляваме котлона и добавяме ситно нарязаните лук, моркови и корен от магданоз. Оставяме да ври на тих огън за около 90 минути.

Телешкия дроб смиламе в блендер или месомелачка. Смесваме го с маслото и галетата, както и с отделените жълтъци. Белтъците разбиваме на твърд сняг и добавяме последни в сместа. От нея оформяме топчета, с големината на малък орех. Ако сместа е твърде рядка използваме чаена лъжичка.

Изваждаме свареното телешко месо (прибираме го в хладилник за да го използваме за друго ястие). Усилваме котлона и пускаме оформените топчета едно по едно. Варим докато кнедлите от черен дроб не изплуват на повърхността на супата.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар