ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пържоли»Свински пържоли в глинен гювеч

Свински пържоли в глинен гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Свински пържоли в глинен гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Майсторите знаят как се приготвят крехки и сочни свински пържоли в гювеч"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л. лют
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сол
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • червено вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се приготвя марината от счуканите скилидки чесън, нарязаният лук, морков, сок от един лимон, лют червен пипер, черен пипер и мащерка.

Пържолите се поръсват със сол и се намазват с маринатата. Оставят се в купата и се оставят да се мариноват за около три часа на хладно.

Лукът, морковът, гъбите се почистват и нарязват на филийки и се поръсват със сол. В глинен гювеч се нареждат ред пържоли, ред зеленчуци.

Накрая се налива червеното вино. Гювечът се похлупва и поставя в студена фурна. Пече се на 200 градуса за около два и половина часа.

Поднасяме готовите свински пържоли в глинен гювеч с червено вино. Наздраве!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: