ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пържоли»Свински пържоли в глинен гювеч

Свински пържоли в глинен гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6463k2k4571
Свински пържоли в глинен гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
"Майсторите знаят как се приготвят крехки и сочни свински пържоли в гювеч"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се приготвя марината от счуканите скилидки чесън, нарязаният лук, морков, сок от един лимон, лют червен пипер, черен пипер и мащерка.

Пържолите се поръсват със сол и се намазват с маринатата. Оставят се в купата и се оставят да се мариноват за около три часа на хладно.

Лукът, морковът, гъбите се почистват и нарязват на филийки и се поръсват със сол. В глинен гювеч се нареждат ред пържоли, ред зеленчуци.

Накрая се налива червеното вино. Гювечът се похлупва и поставя в студена фурна. Пече се на 200 градуса за около два и половина часа.

Поднасяме готовите свински пържоли в глинен гювеч с червено вино. Наздраве!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: