Манастирски гювеч с ориз

АнабелАнабел
Експерт
395
3
56
08/12/2019
"Богат манастирски гювеч с ориз и куп вкусни зеленчуци "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета и слага в дълбок тиган да се задуши в малко мазнина.

След като побелее, се прибавя нарязаният на дребно стар и пресен лук, а малко след това червеното вино. След като се поизпари виното, се прибавят нарязаните на кубчета чушки.

След като омекнат, се прибавят почистените и нарязани на дребно гъби.

След неколкократно разбъркване се добавя измитият ориз и половин чаена чаша вода.

Гювечът се овкусява със сол, червен и черен пипер.

Най-накрая се прибавят нарязаните домати и маслините към манастирския гювеч.

Всичко се прехвърля в тава със капак.

Наливат се още две и половина чаши вода, свинското с ориз се похлупва и поставя във фурната.

Пече се на 200 градуса за около 50 минути или до готовност на ориза.

Готовият манастирски гювеч с ориз се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар