Панирани скариди в паста

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
697
2k
5k
401
4
08/12/2019
"Бърз и интересен начин за приготвяне на панирани скариди, препоръчваме с две ръце "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • скариди - 20 бр. сварени
  • брашно - 100 г
  • жълтък - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • мляко - 100 г
  • олио - 1 с.л
  • сол
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на пастата-панировка, като поставяме брашното в купа.

В друг съд си разбиваме жълтъка с млякото и го добавяме към брашното.

Добавяме лъжица олио, щипка сол и смлян черен пипер.

Поставяме пастата за 30 минути в хладилник и след като изтече времето, потапяме скаридите в пастата и пържим в мазнина.

Поставяме домакинска хартия и поставяме панираните скариди, за да се изцеди и чак тогава сервираме.

Тези панирани скариди в паста са винаги бърз и вкусен аламинут.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
29.85 лв.
Виж ››

Имате котлон - ние имаме тиган за него. Гответе с песен на уста заедно с тигана с двойно дъно, който ще се погрижи за уникалния вкус на всяко ястие!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар