ezine.bg»Рецепти»Алкохол»Греяна ракия

Греяна ракия

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6463k2k4751
Греяна ракия
Снимка: Албена Асенова
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
"Освен наздраве, няма какво друго да кажем - не се бавете, а сипвайте от греяната ракийка"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 1 с.л.
  • ракия - 300 мл домашна
  • карамфил - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В метално джезве или друг съд с дебело дъно се слага захарта да се карамелизира.

След като всичката захар се разтопи, джезвето се дръпва от котлона и в него се налива домашната ракия.

Връща се отново на огъня, пускат се целите карамфилчета и се оставя греяната ракия да заври.

Когато ракията се обърне, е готова.

Оставя се леко да се охлади и греяната ракия е готова за пиене. Чудесна загряваща напитка за студените дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: