Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Лесен паниран шаран с галета

Лесен паниран шаран с галета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Лесен паниран шаран с галета
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр.
  • галета - 1 пакетче
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го разрежете на шайби или през гръбнака нарежете на отделни парчета, които посолете на вкус.

Нарежете лимона на шайби и ги сложете при осолената вече риба. Оставете да постоят така за минимум 1 час.

Загрейте тиган с олио, което да припокрива поне наполовина парчетата риба, оваляйте парчетата шаран в галета и изпържете до готовност.

Бележка: Панираната риба се приготвя на слаб огън, тъй като галетата прегаря по-бързо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: