Риба яхния

28/07/2013
Цветанка
отЦветанкаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 576
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги измийте обилно с вода. Лукът се нарязва на тънки филийки, а картофите на дебели филии. Скилидките чесън се оставят цели, а главата копър се нарязва на малки кубчета.

Загрейте зехтина и запържете в него последователно лука, щом омекне добавете картофите, нарязания копър и чесъна. Оставете ги да се запържат за няколко минути, овкусете ги с мащерка и дафинов лист. Добавете 1 к.ч. вода и задушавайте 10 минути под похлупак.

Налейте виното при омекналите зеленчуци. Добавете доматите и сока от консервата. Пуснете и нарязаната на парчета риба, сложете сол и черен пипер на вкус. Задушавайте ястието на тих огън за около 60 минути. Разбърквайте периодично и ако е необходимо добавяйте вода.

Прецедете ястието и отделете излишния сос като оставите само рибата и зеленчуците. Внимателно отстранете костите на мерлузата и поднесете яхнията топла, обилно поръсена с магданоз.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар