Постен вийник

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
162
82
1586
04/12/2019
"Насладете се на тази рецепта за постен вийник "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме тиквата. Ако нямате сварена, може да ползвате и печена тиква. Към нея добавяме останалите продукти за плънката на тиквеника. Разбъркваме добре.

Гребваме и разпределяме равномерно по дължината на лист, предварително намаслен с олио. Завиваме на руло. Рулата подреждаме в намаслена тава, като ги вием под формата на охлюв. От това действие идва и името на тиквеника - вийник.

Когато подредим вийника, го намазваме или напръскваме с олио.

Печем в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, или до добиваме на златист цвят. Ако фурната ви е много силна, може в началото да го завиете с фолио за печене.

Готовият постен вийник поръсваме с вода и завиваме с чиста кърпа, след като го извадим от фурната. Престоява така, за да омекне и го поднасяме, поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар