Постен гювеч с ябълка

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
204
585
840
35
03/12/2019
"Ето такъв гювеч наистина не сте опитвали, какво чакате "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и морковите и ги нарязваме на дребно. Сипваме ги в тава. Добавяме гъбите лука и целината, също нарязани на малки парчета. Сипваме отгоре олиото и наливаме 1 ч.ч. вода.

Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса за 10 минути. След това обелваме и почистваме ябълката и я нарязваме на дребно.

Добавяме я в тавата заедно с грах и червения пипер. Посоляваме. Разтваряме бульона в 1/2 ч.ч. гореща вода и заливаме отгоре зеленчуците.

Разбъркваме и връщаме във фурната. Печем още около 30-40 минути до готовност. Накрая поръсваме с нарязана на дребно целина на листа, разбъркваме нашия постен гювеч с ябълка.

Изключваме фурната и връщаме готовия гювеч вътре да престои 10-15 минути до сервирането.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нали
Нали
04.12.2019 15:28
Това ще пробвам обезателно. Хубава рецепта
0
0