Торта с мед и извара

Цветанка
Цветанка
Новак
23/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 820
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с 1 щипка сол. Добавете нарязаното на парченца студено масло, 1 ч.л. студена вода и захарта. Бързо омесете средно твърдо тесто, което разточете в кръгла форма.

С разточеното тесто покрийте стените и дъното на малка кръгла форма, която предварително сте намазнили и поръсили с малко брашно.

В дълбок съд разбиваме изварата с меда и половината от канелата. Добавяме разбитите яйца и разбъркваме до получаването на еднородна смес.

Изливаме сместа върху масления блат. Поръсваме с остатъка от канелата и запичаме на предварително загрята слаба фурна (140-150 градуса) за 35 минути или до готовност.

Готовата торта гарнирайте с резени от любимите си плодове.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар