Парфе от праскови

Antonina
Antonina
Новак
22/07/2013
"Перфектният плодов десерт - парфе от праскови "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 329
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд изсипваме мармалада от праскови, добавяме 200 мл гореща вода и загряваме на тих огън докато не се разтвори сладкото. Добре почистените праскови се добавят, съдът се захлупва и плодовете се варят в сладката смес за около 30 минути, като от време на време внимателно се обръщат.

Оставяме прасковите леко да се охладят, след което ги изваждаме от сиропи и ги обезкостяваме. Връщаме ги обратно в соса от варенето и пюрираме до получаването на гладка маса, която претриваме през сито.

В сух съд смесваме жълтъците, захарта и 2 с.л. от прасковеното пюре и загряваме на водна баня. Без да сваляме от огъна разбиваме с миксер до получаването на по-светъл цвят.

Останалото прасковено пюре се смесва с предварително разбитата на пяна сметана и натрошените бисквити, след което се съединява със жълтъчната смес. Така приготвеното парфе се изсипва във форма за кекс, чиито дъно и стени сте покрили с фолио, като сте оставили допълнително фолио за покриване отгоре. Прибираме формата в хладилник за 6-8 часа.

Малините се разбиват в блендер, след което се претриван през сито. Смесваме малиновия сироп с пудрата захар, портокаловата кора и 3 с.л. вода. Кипваме за 3 минути, сипваме червеното вино и кипваме отново.

По желание поднасяме прасковеното парфе обилно полято с малинов сос.

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Кики
Кики
29.12.2013 10:56
Парфе без желатин???
1
0
светлана
светлана
28.07.2013 22:42
Нещо не наред,внимавайте с готвенето.

1
0
кинди
кинди
25.07.2013 15:05
А, бе хора, какви малини, какво вино...?! Как ги пишете тези рецепти?!
0
0