Начин на приготвяне
В дълбок съд изсипваме мармалада от праскови, добавяме 200 мл гореща вода и загряваме на тих огън докато не се разтвори сладкото. Добре почистените праскови се добавят, съдът се захлупва и плодовете се варят в сладката смес за около 30 минути, като от време на време внимателно се обръщат.
Оставяме прасковите леко да се охладят, след което ги изваждаме от сиропи и ги обезкостяваме. Връщаме ги обратно в соса от варенето и пюрираме до получаването на гладка маса, която претриваме през сито.
В сух съд смесваме жълтъците, захарта и 2 с.л. от прасковеното пюре и загряваме на водна баня. Без да сваляме от огъна разбиваме с миксер до получаването на по-светъл цвят.
Останалото прасковено пюре се смесва с предварително разбитата на пяна сметана и натрошените бисквити, след което се съединява със жълтъчната смес. Така приготвеното парфе се изсипва във форма за кекс, чиито дъно и стени сте покрили с фолио, като сте оставили допълнително фолио за покриване отгоре. Прибираме формата в хладилник за 6-8 часа.
Малините се разбиват в блендер, след което се претриван през сито. Смесваме малиновия сироп с пудрата захар, портокаловата кора и 3 с.л. вода. Кипваме за 3 минути, сипваме червеното вино и кипваме отново.
По желание поднасяме прасковеното парфе обилно полято с малинов сос.
Коментари