Салата с октопод, фета и тиквички

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
28
748
26/11/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • октопод - 1 брой
  • зехтин - 3 супени лъжици
  • чесън - 3 скилидки счукан
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 к.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол - на вкус
  • фета - 300 грама
  • маслини - 150 грама
  • тиквички - 2 броя
  • сусам - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете октопода в предварително подсолена вода. Вари се около 35 минутки. Отделяме само пипалата и ги нарязваме на парченца. Приготвяме марината от 3 скилидки счукан чесън, 3 супени лъжици зехтин, сокът от лимона и сол и пипер.

Нарязаните пипала на октопода поставяме в маринатата за 3 часа, за да се овкуси добре. След това запържваме октопода на силен огън за кратко.

Фета сиренето нарежете на кубчета. Маслините трябва да са без костилки.

Тиквичките нарежете на кубчета и посолете. Оставете ги да се отцедят и леко ги запържете.

В подходяща купа за салата или плато сложете пържен октопод, кубчетата фета сирене, маслините и пържени тиквички.

Полейте с подходящ дресинг. Накрая поръсете със сусама така приготвената салата с октопод, фета и тиквички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар