Супа от зелена леща

19/07/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 368
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата за 2-3 часа. Наситняваме зеленчуците и ги запържваме в сгорещената мазнина до омекване. Слагаме и изцедената леща и запържваме за още 2-3 минути.

Когато омекнат добавяме пилешкия бульон, дафиновия лист и овкусяваме. Оставяме да кипне, намаляваме котлона и варим до омекване на лещата.

Отцеждаме сварената леща. Отделяме 1/3 настрана , а останалата пасираме. При нужда разреждаме с част от бульона. Добавяме цялата леща е разбъркваме. Застройваме със сметаната.

Беконът се нарязва на тънки ленти и се изпържва до хрупкавост. Поднасяте щедро поръсена със зелени подправки на вкус.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар