Киш с чушки и маслини

19/07/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 416
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете към него нарязаното на парченца студено масло, 2-3 лъжици ледена вода и омесете средно твърдо маслено тесто, което покрийте с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.

Разточете тестото на тънка кора и го сложете във форма за киш (или обикновена кръгла тава), която предварително сте намазали с олио и сте поръсили с брашно.

Надупчете повърхността на наточеното тесто с вилица, покрийте го с хартия за печене, а върху нея изсипете със сух боб (за да тежи) Печете 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, отстранете боба, заедно с хартията и запечете за още 5 минути.

Загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязания лук. Добавяме и чушките, също ситно нарязани, пържим още 5 минути и сваляме от котлона да се охладят. Сметаната се разбива с яйцата, натрошеното (или рендосано) твърдо сирене и пармезана. Смесват се със запържените чушки и лук, добавят се маслините и с така приготвената плънка се залива тестото.

Всичко се пече в загрята на 180 градуса фурна за още 30 минути. Може да се поднесе топъл или студен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар