Фунийки

19/07/2013
gulshen
отgulshenНовак1
"Знаете ли каква е тайната за приготвяне на тези вкусни фунийки? Тя е да бъдат приготвени с много любов "
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции20 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо84 132
  • Преглеждания за месеца3896
  • Преглеждания за седмицата2763
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 1 пакет
  • ванилии - 2 бр.
  • сода - 1/2 ч.л. хлебна
  • брашно - колкото поеме, зависи от брашното
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 5 с.л.
  • масло - 1 пакет краве
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всичко продукти за тестото едно след друго с достатъчно брашно. Постепенно замесете гладко тесто, което се разточва, реже се на ленти, които се увиват върху фунии от картон.

Фунийките се изпичат до порозовяване в умерена фурна. През това време се приготвя кремът. За него загрявате 600 мл от прясното мляко със захарта.

Разбивате яйцата с останалото мляко и брашното и наливате тази смес при непрекъснато бъркане в подсладеното мляко. Бъркате, докато кремът се сгъсти, снемате от котлона и разбърквате с маслото.

Готовите фунийки се пълнят с крема. По желани отворът им се потапят в кокосови стърготини или смлени ядки.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 16
4 7
3 9
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

leonesa
leonesa
17.08.2013 17:05
аз използвах,стари капачки от буркани,и пак ми ставаха,СУПЕР СА
4
0
vanq
vanq
20.07.2013 14:39
форми4ките могат да се напражят от фолио, не от картон. Нали картона мойе да се запали вав фурната като се пекат.
5
1
Една
Една
03.03.2016 10:54
Аз ползвам капачките/пак е фолио/ от кисело мляко.
10
0

Виж всички коментари или напиши такъв