Сладоледена торта с кафе

Боряна ПасиБоряна ПасиНовак
17/07/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 142
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошените бисквити се смесват с разтопеното масло и захарта и се объркват до получаването на еднородна смес. Готовата свес се изсипва в предварително намаслена кръгла форма, така че да обхваща и част от стените и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути. Изпечената форма се оставя да се охлади на стайна температура.

В дълбок съд се разбиват натрошеното сирене, какаото и захарта, докато не получим хомогенна маса. Нескафето и ванилията се разтварят в прясното мляко и се добавя към останалите продукти. Постепенно се добавя и разбитата сметана.

Сместа си изсипва върху вече охладения блат, след което се прибира за минимум 4-6 часа във фризера да стегне.

Преди поднасяне гарнираме със шоколадов сироп.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар