Постен Пилаф

НалиНали
Копирайтър
1044892551201
Постен Пилаф
Снимка: Нали
1 / 3
20/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Идея за постно ястие, което може да хапва всеки, които е избрал да спазва пост или не яде месо"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 в.ч. Крина
  • олио - 3 с.л. слънчогледово
  • топла вода - 3 в.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • бял пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме чаша ориз в купа и хубаво го измиваме, търкайки с ръце и после няколко пъти в течаща вода.

Взимаме тенджера с незалепващо покритие и слагаме слънчогледово олио вътре и добавяме изсушения ориз.

Бъркаме, докато леко си смени цвета и доливаме топла вода - три чаши, с които сме измерили ориза.

След като повечето вода вече е абсорбирана от ориза, посоляваме и добавяме бял, черен пипер и бъркаме пилафа.

Спираме котлона, затваряме капака и покриваме постния пилаф с кърпа за около 1 час да стане на зърна.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: