Постен Пилаф

НалиНали
Чирак
46
215
85
5
20/11/2019
"Идея за постно ястие, което може да хапва всеки, които е избрал да спазва пост или не яде месо "
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 091
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • ориз - 1 в.ч. Крина
  • олио - 3 с.л. слънчогледово
  • топла вода - 3 в.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • бял пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме чаша ориз в купа и хубаво го измиваме, търкайки с ръце и после няколко пъти в течаща вода.

Взимаме тенджера с незалепващо покритие и слагаме слънчогледово олио вътре и добавяме изсушения ориз.

Бъркаме, докато леко си смени цвета и доливаме топла вода - три чаши, с които сме измерили ориза.

След като повечето вода вече е абсорбирана от ориза, посоляваме и добавяме бял, черен пипер и бъркаме пилафа.

Спираме котлона, затваряме капака и покриваме постния пилаф с кърпа за около 1 час да стане на зърна.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар