Фагри с картофи на фурна

ДемиреваДемиреваНовак
17/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 491
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • фагри - 2 почистени от вътрешности и перки риби
  • узо - 100 мл
  • моркса сол
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 50 мл
  • босилек - 1 ч.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво овкусете почистените фагри или червени ципури със сол, черен пипер и сушен босилек. Полейте ги с чашка узо и изцеден лимонов сок и ги оставете да се овкусяват на хладно за 30 минути.

През това време облете картофите, нарежете ги на парчета, измийте ги и ги подсушете. Сипете ги в тава, поръсете подправки и малко от зехтина.

Разпределете отцедените ципури между тях. Сложете тавата да се изпече в умерена фурна на 180 градуса, като може да обърнете фагрита по време на печенето.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар