Лесна гъбена каша

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1064401821282
Лесна гъбена каша
Снимка: Кристина Бонева
18/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в мазнина и към него се добавят измитите и нарязани на филийки гъби и чесънът (нарязан също на филийки).

Ястието се оставя на средна степен на котлона, като периодично се разбърква. Когато гъбите станат полуготови в тенджерата, се долива около 700-800 мл топла вода.

Слагат се двете кубчета гъбен бульон и подправките, без магданоза. Гъбената каша се оставя да къкри на слаб огън около 10-15 минути.

Малко преди да я изключите, добавете разбитото с вода брашно и оставете да поври няколко минути. Преди да поднесете ястието от лесна гъбена каша, поръсете с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: