Лесна гъбена каша

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
76
304
119
11
1
18/11/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 114
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в мазнина и към него се добавят измитите и нарязани на филийки гъби и чесънът (нарязан също на филийки).

Ястието се оставя на средна степен на котлона, като периодично се разбърква. Когато гъбите станат полуготови в тенджерата, се долива около 700-800 мл топла вода.

Слагат се двете кубчета гъбен бульон и подправките, без магданоза. Гъбената каша се оставя да къкри на слаб огън около 10-15 минути.

Малко преди да я изключите, добавете разбитото с вода брашно и оставете да поври няколко минути. Преди да поднесете ястието от лесна гъбена каша, поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар