ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с кори на сач

Тиквеник с кори на сач

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Тиквеник с кори на сач
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
18/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Тайната на вкусният тиквеник е в корите, ето защо този е направен с кори на сач"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, нарязва на парчета и настъргва на едро ренде. По принцип тиквата може да се задуши в малко олио, докато омекне, заедно със захарта, канелата, ванилията и олиото. Но за хората с по-чувствителните стомаси е по-добре тя да се смеси с останалите продукти, без олиото, както е сурова, и без предварителна топлинна обработка.

За целта се намазва тавата за печене. Корите на сач се разстилат (три на брой), намазва се с олио първата и се слага по цялата ѝ повърхност от плънката. Кората се навива на руло, а след това на охлюв и се слага в средата на тавата.

По същия начин се приготвят и останалите кори, като се навият на руло, се поставят около първата. Накрая тиквеникът се намазва с олио и се поставя в загрята на 180 градуса фурна.

Пече се, докато се зачерви. Когато е готов тиквеникът с кори от сач, се изважда, оставя се да изстине и се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: