Печен заек на фурна с бяло вино

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
755
3k
6k
448
4
Печен заек на фурна с бяло вино
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
17/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
"Рецепта за печен заек на фурна, която предизвиква апетита, само докато визуализираме процеса на приготвянето й, нямаме търпение да опитаме с чаша бяло вино и много настроение"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязвам заека наполовина.

В двете половинки правим разрези, за да можем да вмъкнем скилидките чесън.

Смесваме всички съставки без бирата в дълбок съд и поставяме парчетата вътре.

Завиваме с фолио и прибираме на студено за 24 часа.

В тава нареждаме парчетата, наливаме вече бирата и марината, която трябва да покрие наполовина месото.

Завиваме се тавата с фолио и поставяме да се пече.

Първо на 200 градуса, докато заври, след което намаляваме на 170 градуса и печем около 1.5-2 часа.

Развиваме фолиото и допичаме до желания загар на нашия печен заек.

Поднасяме готовия печен заек на фурна с подходящо питие.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: