Печен заек на фурна с бяло вино

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
697
2k
5k
401
4
17/11/2019
"Рецепта за печен заек на фурна, която предизвиква апетита, само докато визуализираме процеса на приготвянето й, нямаме търпение да опитаме с чаша бяло вино и много настроение "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 392
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязвам заека наполовина.

В двете половинки правим разрези, за да можем да вмъкнем скилидките чесън.

Смесваме всички съставки без бирата в дълбок съд и поставяме парчетата вътре.

Завиваме с фолио и прибираме на студено за 24 часа.

В тава нареждаме парчетата, наливаме вече бирата и марината, която трябва да покрие наполовина месото.

Завиваме се тавата с фолио и поставяме да се пече.

Първо на 200 градуса, докато заври, след което намаляваме на 170 градуса и печем около 1.5-2 часа.

Развиваме фолиото и допичаме до желания загар на нашия печен заек.

Поднасяме готовия печен заек на фурна с подходящо питие.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар